Thursday, September 1, 2016

Short and Pale and Old and Homely

Tak jsem konečně dodělala jarní úklid. Teď už chápu proč lidí uklízí takhle festovně jenom jednou za rok. Hrozná pruda, tenhle úklid. To nebyly chuchvalce prachu, to byly mraky prachu. A vysavač jel na takové obrátky že jsem ho málem úplně zrušila.

Nejhorší domácí práce ze všech ale musí být vyklízení skříní. Ten bordel co jsem v nich našla, tomu neuvěříte dokud to nespatříte na vlastní oči. Možná jsem sentimentální stará babka, ale já v sobě prostě nemůžu najít sílu vyhodit svoje staré polštáře. Taky jsem zjistila, že pořád ještě mám nějaké věci, které nám rozdávala ta sestřička v sedmé třídě v tělocviku.


Rick je nicméně ještě horší než já. To se ozřejmilo ve chvíli, kdy jsem sáhla pod postel a vytáhla starý šuplík. Z něho vypadl stoh neuvěřitelně zašpiněných kšiltovek, jaké jste ještě neviděli. Ta špína na nich je jednak doslovná a pak jsou na nich taky neskutečně sprosté nápisy. Já osobně nějaké nápisy na čepkách neřeším, některé jsou fakt vtipné. Třeba onehdá jsem nemohla odolat a koupila si jednu co na ní bylo, "Tělesně připravena ... na čokoládku".

Rickovy čepky jsou ale tak urážlivé a nevkusné, že to jsem ještě neviděla. Na jedné je obrázek nějakého ožraly v baru, který říká "Kdybyste viděli mou ženu, taky byste chlastali". A úplně mě vytočilo, když jsem zahlédla "Tlusťoškám vstup zakázán". Bylo to šíleně ponižující. Bylo to dokonce ještě horší, než když si tenkrát Rick přečetl můj deníček. Měla jsem pocit, že si ze mně před svými kámoši a spolupracovníky dělá brutální srandu a já se nemám jak bránit.

Je sice pravda, že mám trošku nadváhu, ale on Rick taky není žádný Cary Grant, tím si můžete být jistí. A já jsem si nikdy neoblekla nic, čím bych se vysmívala jemu. Připouštím, že vlastním jedno tričko s nápisem "Žena starého páprdy", to jsem ale na sobě neměla ani nepamatuju.

Takže se rozumí samo sebou, že jsem si ten večer Ricka pěkně podala. Nejdřív si mně nevšímal a sledoval místo toho to svoje video se sportovními trapasy, ale velice zpozorněl ve chvíli, kdy jsem mu pohrozila, že pokud ty čepky nepůjdou do koše, tak od něho odejdu.

Namísto toho, aby uznal svou chybu, si ale začal stěžovat a naříkat, že se mu ve svých sloupcích furt vysmívám a jak mu teď jeho kámoši začali říkat "Manžílek Rick". Nemohl mi to prý oplatit jinak než tím, že si na sebe dá nějakou čepku s nápisem. To jsem zase chápala.

Takže v zájmu toho, aby naše manželství dál fungovalo, přísahám tímto já, Jean Teasdale, na stoh biblí, že manžílkovi Rickovi odteď dám pokoj. Taky slibuju, že mu v tisku poskytnu příležitost vyvrátit ta z mých tvrzení, u nichž bude mít pocit, že jsou nepravdivá. Výměnou za to Rick souhlasí s tím, že zničí jakoukoli čepku, která mi přijde urážlivá.